Vrångö – Göteborgs sydligaste boplats

 

 

Vrångö är en liten ort på en av Göteborgs mest sydligt belägna skärgårdsöar. Det är också ett av View of the Big Harbor Canal and Christina Church (Tyska Kyrkan) in Gothenburg, Swedende områden i inom Göteborgs stad där det sker stora förändringar och investeringar för att förbättra livskvaliteten för de som bor och vistas på ön. Ett av de senaste projekten som genomfördes var en ordentlig renovering och upprustning av den stora fiskehamnen i samhället. Den fick ett riktigt ansiktslyft och har nu inte bara plats för fiskebåtar utan kan även ta emot de transportbåtar som kommer till ön samt gästande fritidsbåtar. Kommunen är även mycket positiva till nybyggnationer och har vidtagit åtgärder som förhoppningsvis skall medföra att fler vill bosätta sig på denna fantastiska ö. Bland annat har man infört regler som gör gällande att man får bygga flerfamiljshus på ön, något som tidigare inte var tillåtet.

Bygga eget

Man kan såklart även välja att bygga ett eget hus och då gäller det, oavsett vilken plats man väljer att bygga på, att tänka igenom projektet ordentligt innan.

 

En annan viktig sak att lägga en del energi på är vilken typ av uppvärmning man vill ha i sitt hus. Det gäller att hitta ett sätt som både passar den Long exposure of Gothenburg / G?teborg city.egna användningen av huset och livsstilen, dessutom skall det gärna vara miljövänligt och naturligtvis även inte kosta mer än nödvändigt. Detta är speciellt viktigt om man bygger på en lite mer avlägsen plats där alla typer av uppvärmning kanske inte finns tillgängliga eller medför ett extra högt pris. Ofta kan det till exempel vara en bra idé att skaffa en riktigt bra varmvattenberedare. En av de bästa på marknaden är Nibe Varmvattenberedare Compact koppar och den hittar du här.

Kontakt med omvärlden

En annan sak som kan orsaka problem för den moderna människan och som bör undersökas så att man kan komma fram till den bästa möjliga lösningen är internetuppkopplingen. Bredband brukar inte alltid finnas tillgängligt även om man på många mindre orter går samman i byarna för att installera fiber till hela samhället och på så sätt dela på kostnaderna. Hur som helst måste alternativen undersökas innan man flyttar så att man vet vad det är man får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CoolNews