Köp ett riktigt cykellås

Det är härligt att cykla. Med en cykel tar du dig lätt runt både i Vrångö och i Göteborg. Mycket smidigt. Eftersom det finns fin natur på Vrångö är det också ett härligt sätt att se mer av ön. Oavsett var du bor bör du satsa på ett bra cykellås med SSF-märkning. Då gäller alltid hemförsäkringen och du kan ställa cykeln var du vill.

Skaffa cykellås

För att verkligen njuta och tycka att cyklingen är rolig behöver du tre saker: en bra cykel, cykelhjälm och ett cykellås. Det sistnämnda behöver du för att alltid känna dig trygg när du parkerar din cykel. Du ska träffa vänner på ett kafé. Ställer cykeln vid väggen eller cykelstället, låser fast cykeln och kan sedan njuta av kaffe och fika. Utan cykellås behöver du ha uppsikt över din cykel av två orsaker: du vill inte få den stulen och med en olåst cykel kommer du inte få ut på försäkringen. Men det räcker faktiskt inte med att bara låsa cykeln, din cykel måste också ha ett cykellås som är godkänt av SSF, Stöldskyddsföreningen. Då behöver du bara låsa din cykel och kan sedan lämna den utan att behöva oroa dig. Köp ditt cykellås hos Tooorch som guidar dig till vilket cykellås som är bäst för just din cykling och plånbok.

Cykellås är avskräckande för tjuvar

Förutom att du får ut på försäkringen om din cykel blir stulen om du har ett lås som är godkänt av SSF har själva cykellåset i sig en avskräckande effekt. Om en tjuv har att välja mellan en låst och en olåst cykel väljer hen naturligtvis den olåsta cykeln. På tre sekunder är cykeln stulen och ingen reagerar för att en person sätter sig på ”sin” cykel. Men naturligtvis är det intressantare för en tjuv att stjäla en finare cykel, särskilt om den ska säljas vidare. Om det då finns två cyklar som båda är låsta, så kommer den cykel med det bästa låset vara minst attraktiv för cykeltjuven. Det är svårt att förklara för omgivningen varför den håller på att försöka lossa en cykel från ett rejält kättinglås, än från ett smart färgglatt cykellås där det räcker att du använder en finare mejsel eller likande i låset. Eller bara drar isär låset med kraft. SSF godkänner bara rejäla lås som det är svårt för tjuven att kapa.

Du kan välja mellan ett kättinglås, bygellås eller ett ramlås. Ett kättinglås är förvisso tyngre än de andra två, men det är också det säkraste. När du köper lås kan du också tänka igenom på vilket sätt du kommer att låsa din cykel. Kommer den stå utanför jobbet eller universitetet bland hundratals andra cyklar, utan möjlighet att sättas fast i något eller har du alltid ett bra cykelställ att förlita dig på? Använd Tooorch guide för att köpa just det cykellås som passar dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CoolNews