Flytta till den Göteborgska skärgården

 

Göteborg är en av Sveriges största städer och en stor del av vår befolkning väljer att bo här. Men precis som i många andra stora städer så har man börjat märka en tendens att allt fler väljer att flytta från storstaden och ut på landet. Ett område som alltid varit av intresse för de som väljer att lämna de mer centrala delarna av Göteborg är dess skärgård. Funderar man på att flytta hit så skall man definitivt överväga Vrångö. Detta är den sydligaste ön i skärgården som har en året runt-befolkning. Totalt bor här cirka 400 människor och det finns goda servicemöjligheter året om.

 

Fördelarna med att bo på landet

Att flytta till landet har en hel del fördelar som är väl värda att överväga för alla som bor i en större stad. Det mest uppenbara är naturligtvis Sunset at the sea with ice and snow. Archipelago of Gothenburg, Sweden.att det är mycket bättre för en, mer hälsosamt, att bo längre ifrån avgaser och andra utsläpp som förekommer i större mängd i storstäder. Att få bo i skärgården är dessutom något som är få förunnat. Närheten till denna unika miljö kan inte göra annat än att höja ens livskvalité. Ytterligare en fördel är att priserna på landet i de allra flesta fall är betydligt lägre än vad de är inne i en stad. Det är ingen hemlighet att man på landet kan få en betydligt större bostad, ofta också med högre standard, till ett betydligt lägre pris än i stan.

Närheten till en storstad

Trots att Vrångö ligger där den ligger i den sydligaste delen av den Göteborgska skärgården så åtnjuter invånarna ändå den stora fördelen att vara så nära en riktig storstad. Det finns inga broar men linjen till Vrångö trafikeras av Styrsöbolaget och deras färjor. Eftersom Vrångö har en fast befolkning så har tidtabellen regelbundna turer året om även om det naturligtvis går fler turer under sommarhalvåret. Bor man permanent på Vrångö är det dessutom många som väljer att skaffa en egen båt så att man kan ta sig till och från ön precis när man vill. Vissa har till och med en bil stående på fastlandssidan för att enkelt kunna röra sig där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CoolNews